Wanneer moet ik naar de bedrijfsarts?

Ben je langer dan een week ziek? Dan wordt dit gemeld door je leidinggevende of HR aan de bedrijfsarts. De arts kan met je in contact komen om te informeren naar je gezondheidstoestand. Mogelijk vraagt hij je om langs te komen voor een gesprek of om een vragenlijst in te vullen.

Je hebt recht op contact met de bedrijfsarts van je werkgever als een van de volgende situaties op jou van toepassing is:

Het bezoek aan de bedrijfsarts is verplicht

Als je ziek bent, kan de bedrijfsarts of arbodienst je uitnodigen voor een consult. Je mag zo’n uitnodiging niet afslaan. Het is verplicht om hieraan deel te nemen, zelfs als dit betekent dat je naar een andere locatie moet reizen. Kun je niet aan de afspraak voldoen? Probeer dan in overleg met je werkgever een oplossing te vinden.

Welke onderwerpen bespreek ik met de bedrijfsarts?

Wanneer je al enkele weken ziek bent, zal de bedrijfsarts contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een eerste gesprek.

Tijdens dit gesprek overleg je met de bedrijfsarts over welke delen van je werk je nog kunt uitvoeren en welke ondersteuning hiervoor nodig is. Hierbij komen onder andere de volgende zaken aan bod:

Vooral bij psychische klachten is het belangrijk om actief te blijven. Bijvoorbeeld door een paar uur per dag te blijven werken in plaats van volledig te stoppen. Dit kan bijdragen aan een beter herstel.

Na 6 weken ziekte

Indien je na 6 weken ziekte nog steeds niet hersteld bent en het lijkt erop dat het langer gaat duren, zal de bedrijfsarts een speciaal formulier invullen, genaamd de probleemanalyse. In dit formulier wordt onder andere vermeld:

De bedrijfsarts stuurt dit formulier naar zowel jou als je werkgever.

Plan om weer (deels) te gaan werken

Wanneer de bedrijfsarts advies geeft om weer (deels) aan het werk te gaan, wordt dit besproken met de werkgever. Gezamenlijk worden afspraken gemaakt over de herintegratie, waarbij de adviezen van de bedrijfsarts worden opgevolgd.

Deze afspraken worden vastgelegd in een document dat bekendstaat als het plan van aanpak. Hierin wordt onder andere vermeld:

Dit plan dient te worden opgesteld tegen de achtste week van uw ziekteperiode.

Wat mag een bedrijfsarts vertellen aan mijn werkgever?

De gesprekken die je voert met de bedrijfsarts zijn vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming mag de bedrijfsarts geen informatie over je ziekte delen met je werkgever, huisarts of medisch specialist.

Dus, de bedrijfsarts mag niet doorgeven aan je werkgever:

Echter, de bedrijfsarts mag wel aan je werkgever doorgeven:

Hoe gaat het verder na het advies van de bedrijfsarts?

Je hebt minstens één keer in de zes weken een gesprek met je werkgever. Samen beoordelen jullie of het lukt om het plan op te volgen. Als dit niet het geval is, bespreken jullie de redenen hiervoor.

Jij en je werkgever houden de bedrijfsarts regelmatig op de hoogte van hoe het werken verloopt. Ook informeer je de bedrijfsarts als er veranderingen zijn in je gezondheid of in je thuissituatie. Indien nodig zal de bedrijfsarts de adviezen aanpassen.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.