Elke dag heb je als werkgever te maken met ziekmeldingen van personeel. Om te werken moet je fit zijn, maar soms lukt dat even niet. Het gros van de mensen dat zich ziek meldt, is binnen één tot enkele dagen weer aan het werk. Maar soms duurt het langer. De ziekte is van lange duur of zelfs blijvend. Dan start een re-integratietraject.
Soms is terugkeer op de oude werkplek niet meer mogelijk of zelfs helemaal uitgesloten, bijvoorbeeld omdat het soort werk niet meer bestaat. Of omdat de omstandigheden bij de oude werkgever zodanig zijn, dat je een succesvolle terugkeer niet kunt verwachten. In dat geval zal het re-integratiebureau samen met de werknemer uitkijken naar een andere werkgever. Dit heet het 2de spoor traject. @re-integratie is gespecialiseerd in het 2de spoor traject.
@re-integratie neemt dit traject graag uit de handen van jou als werkgever. Niet iedere (zieke) werknemer is hetzelfde met betrekking tot ervaring, belasting en ambitie. Wij stemmen daarom een re-integratietraject op dat is afgestemd op situatie van de werknemer, met als doel een nieuwe functie te vinden die past bij de ambities, ervaring en belastbaarheid van de werknemer bij een nieuwe werkgever.
De intake heeft als doel om de werknemer te leren kennen, het vertrouwen te winnen (van beide kanten) en hoe om te gaan met de situatie waarin de werknemer zich bevindt. Na de intake maken we een plan van aanpak. Waarbij we niet alleen kijken naar het ziektebeeld van de werknemer, maar ook naar het opleidingsniveau, zijn of haar ambities en ervaring.
Bij het opstellen van een persoons- en zoekprofiel kadert de werknemer steeds beter welke werkzaamheden of functies dichtbij de eigen kwaliteiten, wensen en ambities liggen.
Om dit te bereiken, vragen wij de werknemer om de huidige situatie en alle kennis en vaardigheden waar de werknemer op dit moment over beschikt, in kaart te brengen. En om antwoord te geven op vragen als: waar haal je energie uit? Welke situaties, omgevingen of werkzaamheden kun je beter vermijden?
Daarnaast kijken we welke taken, functies, beroepen en organisaties de werknemer het meest aanspreken en wat er voor nodig is om de overstap naar deze taken, functies, beroepen of organisaties te maken. De werknemer eindigt daarmee met een concreet actieplan en is klaar voor fase drie.
Een Functielab is een rapport waarin we de belastbaarheid van de werknemer op basis van FML-criteria (Functionele Mogelijkheden Lijst) vergelijken met de werkbelasting op het niveau van deeltaken. We doen dit op basis van 250 functies, die dekkend zijn voor de meest voorkomende werkbelastingen in Nederland. De werkbelasting gegevens zijn gebaseerd op het oordeel van ervaren arbeidsdeskundigen.
Hierdoor is het mogelijk om per deeltaak aan te geven of de belastbaarheid van de werknemer onder druk komt te staan. De belastbaarheidsgegevens van de werknemer worden ingevuld door de coach en zijn gebaseerd op de gegevens die de coach zelf heeft, of van derden heeft gekregen.
In de resultaten komen functies die variëren van niet afgerond lager onderwijs tot academisch werk- en denkniveau. De coach kan tijdens de selectie het niveau aanpassen aan de mogelijkheden van de werknemer. Het systeem sorteert steeds de functies die het best passen bij de belastbaarheid van de werknemer op basis van de ingevoerde FML, waarbij de coach steeds kiest of een functie wordt meegenomen in het rapport, of niet. Wanneer de coach functies selecteert die de belastbaarheid overschrijden, wordt dit aangegeven in het rapport, samen met de toelichting van de coach.
In deze fase start de werknemer met solliciteren. @reintegratie ondersteunt hierbij de werknemer met een aantal persoonlijke trainingen. Wij letten zeker op of de werknemer hiertoe in staat is. Mocht dit nog niet zo zijn, dan kijken we wat de werknemer wel kan en geven wij dit proces een andere vorm. De trainingen bestaan uit:
Hierna gaan we actief solliciteren. De werknemer zoekt passende vacatures en start met solliciteren. Dit natuurlijk weer met ondersteuning van @re-integratie.
@re-integratie zoekt ook mee naar vacatures. We bieden ook vacatures aan in samenwerking met online platform Jobport.
Jobport is een online instrument dat de beste vacatures voor jouw werknemer zoekt.
Online jobhunting is een programma waarin de werknemer zelf kan zoeken binnen alle beschikbare vacatures. Samen met een coach van @re-integratie maak je een zoekprofiel aan. De voordelen van Jobport zijn:
De vacatures die worden aangeboden in Jobport zijn afkomstig van meer dan 100.000 verschillende websites in Nederland. Elke dag worden miljoenen webpagina’s doorzocht op vacatures. Deze vacatures worden met elkaar vergeleken en ontdubbelt. Vervolgens worden de vacatures ingedeeld in een van de meer dan 4000 verschillende beroepen. Dagelijks checken we de vacatures op actualiteit.
@re-integratie begeleidt de werknemer continue. Bij vragen en bij persoonlijke gesprekken, zowel in persoon als telefonisch. Hiervoor heeft de werknemer een vast contactpersoon. Met de intensieve begeleiding willen we bereiken dat de werknemer weer actief wordt op de arbeidsmarkt, om een nieuwe baan te vinden en ook te behouden.
@re-integratie werkt met het cliëntvolgsysteem Rapasso. Elk contactmoment leggen we vast in ons online systeem. Zo kunnen we opdrachten geven aan de werknemer, berichten sturen en kan de werknemer het hele proces volgen. @re-integratie maakt daarnaast een dashboard aan voor de werkgever, zodat deze de vorderingen en voortgang van het traject op de voet kan volgen.
Elke maand rapporteren wij de voortgang aan de werkgever. Deze rapportages zijn poortwachterproof. Aan het einde van het traject legt @re-integratie alles vast in een eindrapport. Alle contactmomenten zullen daar ook in vermeld staan.
In het traject voeren we ook een loopbaanscan uit. We kijken samen naar wat de werknemer wil, wat de competenties zijn en welk werk daarbij past.
Voor de loopbaanscan maken wij gebruik van vier testen:
Met het resultaat van deze testen kunnen we gericht zoeken naar vacatures die bij de persoon en vaardigheden passen.
Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.
Bellen?
Mailen?
Op zoek naar goede zorg voor jouw werknemers? Kijk niet verder!
Bellen?
Mailen?
© @arbo – Juridische informatie / Contact