Preventiemedewerker

Wat is een preventiemedewerker?

Een preventiemedewerker zet zich in om ongevallen en verzuim te voorkomen. Dit is meestal een extra rol, naast de gewone werkzaamheden. Naast het geven van advies ondersteunt de preventiemedewerker met het opstellen van een RI&E. De preventiemedewerker moet een ervaren en doortastende persoon zijn en goed kunnen samenwerken en communiceren.

Preventiemedewerker voor de Arbowet

In 2005 is in de Arbowet opgenomen dat elk bedrijf één of meerdere preventiemedewerker(s) moet aanstellen. Voor kleinere bedrijven, maximaal 25 werknemers, mag de eigenaar of directeur deze rol op zich nemen.

Sinds juli 2017 moet de bedrijfsarts samenwerken met de preventiemedewerker en hebben zij een gedeelde verantwoordelijkheid.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.