Wet Verbetering Poortwachter

Wet verbetering Poortwachter bewaking

Wet verbetering poortwachter is ontwikkeld om de instroom in de WAO/WIA te verminderen en verzuimreductie voor de werkgever te realiseren. In deze wet staat beschreven waaraan werkgever en werknemer zich moeten houden wanneer er sprake is van ziekteverzuim. @arbo kent de regels van voor naar achter en zorgt dat alle verplichtingen die uit deze wet voortvloeien, worden uitgevoerd.

bedrijfsarts in gesprek

Bedrijfsarts

De beste zorg

Onze artsen zijn stuk voor stuk gespecialiseerd en BIG geregistreerd. Zij zijn de specialisten op het gebied van bedrijfsgezondheid.

Meer dan alleen arts

Ook onze artsen zien preventie als prioriteit en zijn niet alleen gericht op verzuim.
Advies over duurzame inzetbaarheid is steeds belangrijker in onze dienstverlening. De moderne bedrijfsarts is dan ook te typeren als een vitaliteits arts en medisch adviseur. Ze achterhalen welke specifieke pijnpunten aangepakt moeten worden. Hiermee stimuleren ze om actie te ondernemen waar dit nodig is, ze adviseren en begeleiden. Daarnaast kunnen onze artsen intermediair optreden naar andere hulpverleners, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, bedrijfsmaatschappelijk werker, diëtist of psycholoog.

Bedrijfsarts diagnose

Arbeidsdeskundige

Arbeidsdeskundigen zijn experts in sociale, juridische, financiële en maatschappelijke aspecten van verzuim. Onze arbeidsdeskundige onderzoekt de gesteldheid van de werknemer en bekijkt welke stappen nodig zijn om weer aan de slag te kunnen.

De arbeidsdeskundige adviseert over onderwerpen als:

  • Kan de werknemer re-integreren in zijn werk of moeten de omgeving en werkzaamheden aangepast.
  • Welke verwachtingen er zijn van de werkgever in dit traject.
  • Welke regelingen er zijn als de werknemer opnieuw ziek wordt.
  • Welke mogelijkheden er zijn voor het bijscholen van de werknemer.
  • Of je in aanmerking komt voor subsidies, vergoedingen, kortingen of voorzieningen.
Fynn van den Booren

Doe de arboscan

Heb jij je Arbo op orde? Vul de vragenlijst in en mail de antwoorden. Binnen een paar minuten ontvang je advies over hoe je je arbobeleid nog verder kunt optimaliseren.

Bereken de kosten

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

@arbo whitepaper

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.

@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.