Leefstijlcoaching

Je hebt tegenwoordig erg veel van alles. Veel prikkels, verwachtingen, eten, informatie en spullen om te kopen. Voor zo’n overvloed is de mens niet voor gemaakt. Veel mensen worden daarom moe, gestrest en/of te zwaar.

Als werkgever kun je je afvragen welke rol je moet spelen in het leven van je werknemers. Of dat een actieve rol is, of dat de werknemers hun eigen rol herkennen en zelf de leiding nemen. Technologie is belangrijk, toch is het belangrijker dat mensen kunnen doen waar ze goed in zijn, daar succes mee hebben en er voldoening uit halen.

LEEFSTIJLCOACH

Een leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leert je hoe je grip krijgt op je dag en je gewoontes. Zo werk je toe naar een gezamenlijk doel. Je zou de leefstijlcoach kunnen omschrijven als een gids in een drukke wereld. Waarbij je zelf de bestemming mag kiezen.

AANPAK EN TRAJECT

De leefstijlcoach behandelt geen ziektes of problemen, maar werkt met je toe naar jouw doel. Als je bijvoorbeeld meer energie wil, of juist meer rust. De leefstijlcoach zoekt met jou naar nieuwe leefgewoonten die helpen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld hoe je je dag indeelt, omgaat met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen. De leefstijlcoach zorgt dat je gezonde gewoontes traint en dat je begrijpt hoe het bij jou werkt. Zodat je steeds meer grip krijgt op het bereiken van je doel.

Tijdens de sessies bespreekt de coach welke stappen je kunt nemen om aan de slag te gaan met je nieuwe levensstijl.

De sessies kunnen op locatie of online worden gehouden. Ons programma omvat maximaal acht sessies, verspreid over enkele weken, met elke sessie die ongeveer anderhalf uur duurt. Gedurende deze sessies zal een coach samen met de medewerker de kwesties omtrent vitaliteit en levensstijl bespreken en manieren bekijken om deze te verbeteren. Zowel tijdens als na het traject zal de medewerker zelf actief aan de slag gaan met zijn levensstijl.

Indien de vitaliteit van de medewerker te laag blijkt te zijn, kan er een programma voor leefstijlverhoging worden aangeboden, dat kan variëren in duur van 6, 9 of 12 weken. Dit programma wordt geleid door een ervaren trainer in de eigen regio, die regelmatig contact heeft met een specialist van de arbodienst. Samen stellen zij een programma op maat samen voor de medewerker.

Voor welke symptomen kan leefstijlcoaching een oplossing bieden?

VOORDELEN

We spelen een actieve rol in het herstelproces van de medewerker en moedigen hem aan om zelf ook actief aan de slag te gaan.

Naarmate de belastbaarheid van de medewerker toeneemt, zal de duur en frequentie van verzuim afnemen en zal de werknemer duurzaam herstellen.

WAT ZIJN DE RESULTATEN VAN LEEFSTIJLCOACHING?

Een leefstijlcoach helpt jouw medewerkers om zich weer vitaal en energiek te voelen en een gezonde en bewuste levensstijl op te bouwen of te behouden. De leefstijlcoach bekijkt de werknemer als geheel: het doel is om zowel de fysieke als mentale belastbaarheid te verhogen, persoonlijke doelen te behalen op het gebied van beweging, voeding en ontspanning, en een goede balans tussen werk en privé te creëren.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.