Bedrijfsfysiotherapie

De bedrijfsfysiotherapeut binnen @arbo, is toegewijd aan het waarborgen van de gezondheid en productiviteit van jouw werknemers. We voeren grondige risicoanalyses uit om potentiële bronnen van letsel of overbelasting te identificeren, en bieden deskundig advies over ergonomische aanpassingen aan werkplekken en werkmethoden.

De bedrijfsfysiotherapeut kan ondersteunen en adviseren bij fysieke belasting. Tijdens een individueel intakegesprek kijkt de fysiotherapeut naar mogelijke oorzaken van de klachten; bijvoorbeeld op de werkplek, de werkzaamheden en de werkhouding. Er wordt een advies opgesteld die past bij de klachten en werkzaamheden.

OPTIMAAL FUNCTIONEREN

Ergonomie is de wetenschap die zich richt op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden op de eigenschappen van de mens, zodat je optimaal kunt functioneren. Dit geldt voor alle werkprocessen en in alle werkomgevingen, van kantoorergonomie tot het ontwerpen van ontvangstbalies en controlekamers, of ziekenhuisafdelingen. Maar ook industriële processen als werkhoogtes in bijvoorbeeld (petro)chemische industrie, machine ontwerp of input bij nieuw te bouwen fabrieken of kantoren, of efficiëntere werkprocessen. Ergonomie speelt een belangrijke rol bij een veilige en gezonde inrichting van de werkplek en duurzame arbeid.

Onze ergonomisch specialist zet zich in om de duurzame inzetbaarheid van jouw organisatie te vergroten. De ergonoom is gespecialiseerd in efficiënt en gezond werken en zorgt voor een vermindering van de fysieke belasting van jouw medewerkers. Met de hulp van de ergonoom worden medewerkers productiever en kunnen zij maximaal presteren.

ADVISERING EN ONDERZOEK

De ergonoom onderzoekt en adviseert over werkprocessen en de indeling van werkplekken. Niet alleen op basis van bestaande lichamelijke klachten, hij doet ook uitspraak over mogelijke risico’s die aangepakt kunnen worden vóór dit een probleem wordt. En hij stelt belastingsprofielen op. Naast de fysieke aspecten is mentale gezondheid ook van groot belang. De ergonoom onderzoekt ook aspecten van mentale over- en onderbelasting.

De ergonoom adviseert bij een gezonde werkomgeving. Denk aan de volgende onderwerpen:

TRAINING EN VOORLICHTING

Onze ergonomen gaan nog een stapje verder. Naast adviseren geeft hij ook voorlichting over fysieke belasting, beeldschermen en zelfs auto-instructie. Bovendien kan de ergonoom preventiemedewerkers, consulenten en ergocoaches instrueren en opleiden.

Wanneer een van jouw medewerkers langdurig uit dreigt te vallen, of al een tijdje uitgevallen is vanwege een fysiek probleem met bijbehorende compensatoire klachten, kan het nodig zijn om hem of haar een belastbaarheidstraining te laten volgen. Deze training is specifiek gericht op verbeteren van de belastbaarheid, vaardigheidstraining van de eigen werkzaamheden en het vergroten van uithoudingsvermogen, om zo duurzaam herstel in de eigen functie te kunnen garanderen.

FYSIEK MULTIDISCIPLINAIR TRAJECT

Misschien dreigt een medewerker voor langere tijd uit te vallen en speelt er meer dan alleen fysieke oorzaken. De oplossing is een multidisciplinair traject, we pakken het probleem van twee kanten aan. Hoe langer een medewerker ziek is, des te lastiger wordt het om weer gezond terug te komen.

VERZUIMREDUCTIE

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het verbeteren van de gezondheid van de medewerker. Ons multidisciplinair traject bestaat uit de begeleiding van onze trainer en psycholoog, die samen de training vormgeven. De medewerker leert om op een effectieve manier met zijn klachten om te gaan. De methodes die we hiervoor gebruiken, passen we aan steeds aan de specifieke situatie van de medewerker. Daarom houden we voor de training een intakegesprek met de medewerker.

DE OPLOSSING

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.