Loopbaan-coachingstraject

Wat is outplacement?

Outplacement betekent begeleiding bij ontslag van een werknemer. Met intensieve begeleiding kan de werknemer zo snel mogelijk weer ergens anders aan het werk. We wijzen een loopbaanbegeleider toe die de werknemer het juiste gereedschap geeft om zelfstandig te kunnen solliciteren. Met persoonlijke begeleiding, hulp bij het solliciteren en logistieke en administratieve steun. Wij vangen de werknemer op en begeleiden hem of haar in het volledige traject naar een nieuwe passende baan.

Waarom?

De werknemer kan opeens niet meer op de juiste plek zitten.. Outplacement zorgt ervoor dat de werknemer begeleid wordt naar een andere baan, als goede oplossing voor de werknemer en de werkervaring.

Wanneer?

Het beste moment om te starten met een outplacementtraject, is wanneer de werknemer nog in dienst is. Het is raadzaam om, zodra het ontslag bekend is, zo snel mogelijk een outplacementtraject in te zetten.

Van werk naar werk

Wanneer je met outplacement start als de werknemer nog in dienst is, is het veel eenvoudiger om een nieuwe baan te vinden en succesvol over te stappen naar een nieuwe werkkring. Omdat de werknemer voor outplacement nog niet werkloos is, staat deze sterker in het sollicitatieproces.

@atreintegratie team gesprek haarlem

Aanpak

Ons outplacementtraject bestaat uit meerdere onderdelen. @reintegratie ondersteunt de boventallige of ontslagen werknemer bij de verwerking van het ontslag en helpt in eerste instantie om een CV op orde te krijgen. Vanwege de UWV-verplichting bij een uitkering adviseren we om direct te starten met solliciteren.

Het outplacementproces is in gang gezet. Met de hulp van zogenaamde assessments krijg je een beeld van de competenties en drijfveren van de werknemer. Daarna volgt de vraag wat voor werk de werknemer zou willen doen, en onderzoeken we of de competenties en wensen passen bij de mogelijkheden van de arbeidsmarkt.

Indien nodig adviseren we om relevante opleidingen te volgen. Zodra duidelijk is op welke banen men gaat focussen, werken we samen aan sollicitatievaardigheden. Denk aan het zoeken en vinden van online vacatures, solliciteren (online of per brief), jezelf goed presenteren, netwerkgesprekken voeren, sollicitatiegesprekken voeren, maar ook hoe je de moed erin houdt als solliciteren niet direct lukt.

De loopbaanadviseur en -begeleider

Onze loopbaanadviseur stimuleert de werknemer zijn netwerk te benutten voor een baan, maar zet ook het eigen netwerk in bij de zoektocht naar werk. Daarnaast helpt de loopbaanadviseur om het onderhandelingsgesprek voor te bereiden. Hierdoor doet de medewerker geen onnodige concessies en is hij of zij in staat om zichzelf voor een realistische marktwaarde te ‘verkopen’.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.