Spoor 1 trajecten

Wat is spoor 1?

Bij re-integratietraject Spoor 1 begeleiden wij een werknemer bij het hervatten van eigen of ander werk bij de huidige werkgever. Eerst kijken we of de werknemer na ziekte kan terugkeren in de eigen functie. Mocht dit niet lukken, dan wordt gekeken naar een andere functie. Re-integratie Spoor 1 volgt uit de Wet Poortwachter, waarbij zowel de werkgever als de werknemer re-integratieverplichtingen hebben. Wij bieden een soepel verloop en ontzorgen beide partijen. Mocht een Spoor 1 traject niet haalbaar zijn, dan volgt meestal re-integratie Spoor 2.

In een 1e spoortraject begeleiden en coachen wij de werknemer, zodat deze zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Eerst kijken we of terugkeer in eigen functie mogelijk is en als dit (nog) niet lukt, wordt gezocht naar ander, passend werk binnen de organisatie. Re-integratie 1e spoor volgt uit de Wet Poortwachter (WVP) die stelt dat werkgever en werknemer een gezamenlijke re-integratieverplichting hebben. De wet spreekt ook over re-integratie in het 2e spoor.

Het doel van onze begeleiding in het 1e spoor is dat de werknemer uiteindelijk zijn werk duurzaam hervat. Wij begeleiden het proces om tot een succesvol en bevredigend resultaat te komen, voor zowel werkgever als werknemer. Succesvolle Spoor 1 re-integratie kan terugkeer in de eigen functie betekenen, maar het is ook mogelijk om te starten in een andere functie.

Testimonials

Fynn van den Booren

Doe de arboscan

Heb jij je Arbo op orde? Vul de vragenlijst in en mail de antwoorden. Binnen een paar minuten ontvang je advies over hoe je je arbobeleid nog verder kunt optimaliseren.

Bereken de kosten

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

@reintegratie whitepaper

Reïntegratie know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.

@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.