Loopbaanadvies en/of -begeleiding

Wat is outplacement?

Outplacement betekent begeleiding bij ontslag van een medewerker. Met intensieve begeleiding kan de persoon zo snel mogelijk weer ergens anders aan het werk. We wijzen een loopbaanbegeleider toe die de werknemer het juiste gereedschap geeft om zelfstandig te kunnen solliciteren. Met persoonlijke begeleiding, hulp bij het solliciteren en logistieke en administratieve steun. Wij vangen de werknemer op en begeleiden hem of haar in het volledige traject naar een nieuwe passende baan.

Waarom?

Sneller dan vroeger kan een werknemer opeens niet meer op de juiste plek zitten. Outplacement zorgt ervoor dat deze werknemer begeleid wordt naar een andere baan, als goede oplossing voor de werknemer en de werkervaring.

Wanneer?

Het beste moment om te starten met een outplacementtraject, is wanneer de werknemer nog in dienst is. Het is raadzaam om, zodra het ontslag bekend is, zo snel mogelijk een outplacementtraject in te zetten.

Van werk naar werk

Wanneer je met outplacement start als de werknemer nog in dienst is, is het veel eenvoudiger om een nieuwe baan te vinden en succesvol over te stappen naar een nieuwe werkkring. Omdat de kandidaat voor outplacement nog niet werkloos is, staat deze sterker in het sollicitatieproces.

Aanpak

Ons outplacementtraject bestaat uit meerdere onderdelen. @reintegratie ondersteunt de boventallige of ontslagen medewerker bij de verwerking van het ontslag en helpt hem in eerste instantie om zijn CV op orde te krijgen. Vanwege de UWV-verplichting bij een uitkering adviseren we om direct te starten met solliciteren.

Het outplacementproces is in gang gezet. Met de hulp van zogenaamde assessments krijg je een beeld van de competenties en drijfveren van de medewerker. Daarna volgt de vraag wat voor werk de medewerker zou willen doen, en onderzoeken we of de competenties en wensen passen bij de mogelijkheden van de arbeidsmarkt.

Indien nodig adviseren we om relevante opleidingen te volgen. Zodra duidelijk is op welke banen men gaat focussen, werken we samen aan sollicitatievaardigheden. Denk aan het zoeken en vinden van online vacatures vinden, solliciteren (online of per brief), jezelf goed presenteren, netwerkgesprekken voeren, sollicitatiegesprekken voeren, maar ook hoe je de moed erin houdt als solliciteren niet direct lukt.

De loopbaanadviseur en -begeleider

Onze loopbaanadviseur stimuleert de medewerker zijn netwerk te benutten voor een baan, maar zet ook het eigen netwerk in bij de zoektocht naar werk. Daarnaast helpt loopbaanadviseur om het onderhandelingsgesprek voor te bereiden. Hierdoor doet de medewerker geen onnodige concessies en is hij of zij in staat om zichzelf voor een realistische marktwaarde te ‘verkopen’.

De kosten

Testimonials

Mark Hendrikx

Doe de arboscan

Heb jij je Arbo op orde? Vul de vragenlijst in en mail de antwoorden. Binnen een paar minuten ontvang je advies over hoe je je arbobeleid nog verder kunt optimaliseren.

Bereken de kosten

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

@reintegratie whitepaper

Reïntegratie know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.

@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.