Haalbaarheidsonderzoek

Wanneer het onduidelijk is of een Spoor 2 traject zinvol is voor een zieke medewerker, doen wij een haalbaarheidsonderzoek. Wanneer de medewerker ongeveer een jaar ziek is (soms korter), raden wij aan om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten doen. De arbeidsdeskundige kan adviseren om Re-integratietraject Spoor 2, wel of niet parallel aan Spoor 1 in te zetten. Ook kan de arbeidsdeskundige aangeven dat hier helaas weinig tot geen mogelijkheden meer zijn.

Als de arbeidskundige concludeert dat de mogelijkheden voor re-integratie zeer klein of twijfelachtig zijn , en/of als je zelf wilt toetsen of het opstarten van een Spoor 2 traject voldoende zin heeft, biedt een haalbaarheidsonderzoek concreet inzicht.

@reintegratie team overleg

Methode

We starten met onderzoek naar de wensen en mogelijkheden van de werknemer. Dit doen we door middel van een loopbaanscan. Vervolgens gaat de medewerker in gesprek met de bedrijfsarts en werkgever om te kijken hoe groot of klein de afstand tot de arbeidsmarkt is, We verkennen vervolgens de arbeidsmarkt en zoeken naar passende functies voor de werknemer. We eindigen met een eindrapportage die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden, en tijdens de zoektocht van een geschikte baan.

Onze specialisten

  • Mark Hendrikx
  • Siry van den Booren
  • Sam el Haddad

Belang

Het haalbaarheidsonderzoek maakt duidelijk of jouw medewerker in staat is om terug te keren op de gebruikelijke arbeidsmarkt, in een duurzame baan met minimaal 65 procent van de oude loonwaarde. Hierbij neemt de specialist onder meer de huidige en toekomstige medische belastbaarheid van de medewerker en de situatie op de arbeidsmarkt in beschouwing.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.