Vitaliteitsprogramma’s

Vitaliteit definiëren wij als iemands levensenergie, met een gezonde balans tussen geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Soms wordt deze balans verstoord. Je voelt je bijvoorbeeld minder energiek door een hoge werkdruk. Een vitaliteitscoach helpt jou om je dan weer vitaal te voelen!

Wanneer een PMO-uitslag (Periodiek Medisch Onderzoek) daartoe aanleiding geeft, bieden we de mogelijkheid om werknemers met een lage belastbaarheid of met een historie van regelmatig verzuim, een coachingstraject aan te bieden.

Vitaliteitscoaching

Ons traject bestaat uit maximaal acht sessies, verspreid over enkele weken. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze sessies bespreekt een coach samen met de medewerker de problemen met betrekking tot vitaliteit en leefstijl, en bekijkt hij hoe dit te verbeteren. Tijdens en na het traject gaat de medewerker zelf actief aan de slag met zijn leefstijl. De sessies kunnen deels of geheel online plaatsvinden.

Wanneer de vitaliteit van de medewerker te laag blijkt, kan er een vitaliteits verhogende training aangeboden worden. Dit kan 6, 9 of 12 weken duren, onder leiding van een ervaren trainer in de eigen regio. De trainer heeft regelmatig contact met de arbodienst specialist, samen stellen zij een programma af op de medewerker.

Bij welke symptomen kan vitaliteitscoaching uitkomst bieden?
  • Bij hoge werkdruk
  • Bij gewichtsproblemen
  • Bij slecht slapen
  • Bij vermoeidheid
  • Bij stressklachten

Voordelen

We spelen een actieve rol in het herstel van de medewerker en moedigen hem aan om ook actief zelf aan de slag te gaan.

Naarmate de belastbaarheid van medewerker toeneemt, neemt de verzuimduur en -frequentie af en zal de werknemer duurzaam herstellen.

Wat zijn de resultaten van vitaliteitscoaching?

Een vitaliteitscoach helpt jouw medewerkers om zich weer vitaal en energiek te voelen, en om een gezonde en bewuste leefstijl op te bouwen/behouden. Een vitaliteitscoach kijkt naar de werknemer als compleet persoon: het doel is om de fysieke en mentale belastbaarheid te verhogen, de persoonlijke doelen te behalen voor bewegen, voeding en ontspannen en het creëren van een goede werk-privé balans.

Testimonials

Ron Meijndert

Doe de arboscan

Heb jij je Arbo op orde? Vul de vragenlijst in en mail de antwoorden. Binnen een paar minuten ontvang je advies over hoe je je arbobeleid nog verder kunt optimaliseren.

Bereken de kosten

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

dash

Preventie know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.

@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.