Mediation

Bij mediation bemiddelt een mediator bij een conflict tussen twee partijen, om tot een oplossing te komen. Het gaat ons niet om wie er juridisch gelijk heeft, maar om een oplossing te vinden die voor beide partijen past. Hiervoor moeten zij wel bereid zijn om er samen uit te komen.

Hoe werkt mediation?

Onze mediator leidt de gesprekken en nodigt beide partijen uit om samen aan tafel te komen. Voorafgaand tekenen beide partijen een mediationovereenkomst. Hierin staat beschreven welk probleem opgelost moet worden en welke afspraken er allemaal gelden. De mediation is vertrouwelijk, wat er tijdens de gesprekken besproken wordt, blijft geheim.

Wat doet de mediator?

De mediator begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat beide partijen hun verhaal kunnen vertellen. Daarnaast geeft de mediator advies om tot een oplossing te komen. Als dit lukt, bepaalt hij samen met de partijen wat er in de slotovereenkomst komt te staan.

Wanneer mediation niet lukt

Mediation werkt in veel gevallen, maar niet altijd. Wat doen we dan? Wanneer het probleem na mediation deels of niet is opgelost, kan er altijd besloten worden om naar de rechter te stappen.

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.