HR en verzuimmanagement

Human Resources (HR) en verzuimmanagement spelen een essentiële rol in het bevorderen van een gezonde en productieve werkomgeving. HR-professionals zijn belast met het waarborgen van de welzijn van medewerkers en het bevorderen van een positieve werkcultuur, terwijl verzuimmanagement zich richt op het minimaliseren van afwezigheid door ziekte of andere redenen.

Een effectief verzuimbeleid begint bij preventie. HR speelt hierbij een cruciale rol door het implementeren van programma’s en initiatieven gericht op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Dit kan variëren van het aanbieden van gezondheids- en welzijnsprogramma’s tot het creëren van een ondersteunende werkomgeving.

Wanneer verzuim zich voordoet, is het de verantwoordelijkheid van HR om het proces van verzuimmanagement te coördineren. Dit omvat het vaststellen van beleid en procedures voor het melden van verzuim, het verstrekken van ondersteuning aan zieke werknemers en het coördineren van terugkeer-naar-werk programma’s.

Een proactieve benadering van verzuimmanagement omvat ook het monitoren van trends en het identificeren van mogelijke oorzaken van verzuim, zoals hoge werkdruk, slechte werkomstandigheden of gebrek aan ondersteuning. Door deze factoren aan te pakken, kan HR bijdragen aan het verminderen van verzuim en het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving voor alle medewerkers.

Een goed HRM-werkveld is als investeren in jouw werknemers. De beste begeleiding en ondersteuning maken dat de werksfeer optimaal blijft.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en ontvang van ons direct een prijsopgave en advies.

Advies nodig?

@arbo Persoonlijke aanpak

Arbo know-how in je mailbox

Blijf op de hoogte van het laatse nieuws omtrent fitte medewerkers.
@arbo heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je af kan melden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.